Gardenapps för iPhone och Android

 
 
Perenner för iPhone
Perenner Android Perenner Friskare Trädgård Förteckning Om oss Pressinfo
 

 

 

 

Friskare Trädgård  

-App för iPhone och Android    

 

 

När sommaren närmar sig så kommer även de objudna gästerna, t.ex  sniglar, svampsjukdomar, löss mm in i trädgården. Hur ska du göra för att upptäcka skadorna och vilka motåtgärder finns? Till din hjälp så har vi tagit fram ”Friskare Trädgård” för iPhone och Android.


"Friskare Trädgård" för iPhone kostar 22 kr och laddas ner från AppStore>>

 

Länk till Friskare Trädgård för Android>>

 

appstore


”Friskare Trädgård” är en app för iPhone och Android som används av både hobby- och yrkesodlare i kampen mot växtskadegörare i trädgården. Appen är utvecklad för svenska växtförhållanden och har flera olika sökfunktioner. Du får snabbt och enkelt utförlig information och förslag på åtgärder mot över 350 olika växtskadegörare. Om du inte vet vad skadegöraren heter, kan du istället söka på växt, växtdel eller angreppsperiod. All information finns samlad i appen, så du behöver inte vara uppkopplad när du söker information.

"Friskare Trädgård" har fyra sökfunktioner:

  • Alla skadegörare kan listas i bokstavsordning sorterade efter svenskt namn, vetenskapligt namn eller efter vilken växt som drabbats. Om man t ex. sorterar på ros, visas appens alla skadegörare som angriper rosor.
  • Med funktionen ”Sök skadegörare” kan du skriva in sökord, t ex ”gula fläckar” eller ”lus”. Du får snabbt upp en förteckning över de skadegörare, där det aktuella sökordet antingen ingår i namnet eller förekommer i beskrivningen.
  • Om du inte vet vilken skadegörare som angripit växten, kan du använda funktionen ”Angreppsperiod”. När du har valt växt och angreppsperiod, får du snabbt fram en förteckning över de skadegörare som en växt kan angripas av under en viss period. Detta kan användas som förebyggande åtgärd, så att du alltid ligger steget före och kan undvika skadeangrepp.
  • Med sökfunktionen ”Del av växt” går du steg-för-steg igenom en guide, där du först väljer växt och sedan väljer vilken del av växten som angripits. Denna funktion är mycket användbar om du snabbt vill få fram vilken skadegörare som angriper dina växter.

Alla bilder som finns i appen kan presenteras i bokstavsordning. Du kan välja att byta bild manuellt eller tryck på play, så visas bilderna som ett bildspel.
 
Varje skadegörare presenteras med en utförlig beskrivning, innehållande information om utseende, angreppsperiod och motåtgärder. Om det är en skadegörare som du ofta läser om, så kan du markera den som en favorit varefter du även hittar den i listan över favoriter.
 
I applikationen finns även utförlig information om nyttodjur, tips vid bekämpning, ordlista mm.

 

Länk till Friskare Trädgård för Android>>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

InfoPartner AB.  info@gardenapps.se  

Senast uppdaterad: fredag 13 april 2012